Şeffaf Plak Uyurken Takılır mı?

seffaf-plak-uyurken-takilir-mi

Şeffaf plak uyurken takılır mı, ne zaman kullanılmalı? Plakların uzun süreli kullanılması gerekmektedir. Uzun süre takıldığı müddetçe dişlerin yer değiştirmesi ve sabitlenmesi sağlanmaktadır. Bireylerin bu aşamada gün içerisinde belirli değişiklikleri yapması gerekir. Aksi takdirde plaklardan istenen düzeyde sonuç alınması mümkün olmayacaktır.

Şeffaf plaklar kendi başına bir tedavi yöntemi olabildiği gibi başka ortodonti tedavileri sonrası da kullanılmaktadır. Bu aşamada kullanılma amacı fark etmeksizin gün içerisinde belirli bir süre kullanması şarttır. Çünkü bu plaklar sayesinde dişlerin yapısında düzelme tam anlamıyla kullanım süresine bağlı olarak gerçekleşir. Peki şeffaf plak uyurken takılır mı?

İnvisalign Tedavisi Kapsamında Şeffaf Plak Uyurken Takılır mı?

İnvisalign tedavisi başlı başına sadece şeffaf plak takılarak gerçekleşen bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında diş teli kullanılmaz. Bu yüzden hastaların plaklarını sürekli takması şarttır. Gün içerisinde olabildiğince en yüksek zaman diliminde uygulama yapılması gerekir. Böylece bireylerin sahip olacağı düzelme elde edilebilir.

seffaf-plak-uyurken-takilir-miPeki bu tedavi kapsamında şeffaf plak uyurken takılır mı? Elbette evet. Uyurken plak takmanızın herhangi bir sorunu olmayacaktır. Yatmadan önce dişlerinizi fırçaladıktan sonra plaklarınızı takın. Daha sonra uyurken tamamen dişinizde kalmasını sağlayın. Sabah kalktığınızda tükürük birikmesi çürüme yaratabileceğinden önce dişlerinizi fırçalamalı ve plaklarınızı temizlemelisiniz.

Sonuç olarak İnvisalign tedavisi kapsamında şeffaf plak uyurken takılır mı araştırması için olumlu yanıt verilebilmektedir.

Diş Telinden Sonra Verilen Şeffaf Plak Uyurken Takılır mı?

Diş teli uygulaması de en yaygın ortodontik uygulamalardan birisidir. Ortodontik tedavisi ile her ne kadar dişlerde düzelme meydana gelse de zaman içerisinde düzenin bozulmaması adına şeffaf plak kullanılır. Peki diş teli sonrası şeffaf plak uyurken takılır mı?

Tel kullanımından sonra verilen şeffaf plaklar da elbette uyurken takılabilmektedir. Plakların gece kullanılmasını engelleyen bir durum yoktur. Tam tersine uyuma süreniz günün belirli bir bölümünü kapsar. Bu yüzden gün içerisinde hedeflenen saat kapsamında plaklarınızı kullanabilme imkânını elde edebilirsiniz.

Diş Telinden Sonra Plak Ne Kadar Takılır?

Diş hekimleri tarafından şeffaf plak uyurken takılır mı sorunuza karşılık, olumlu önerilerde bulunur. Bunun sebebi plakların gün içerisinde ciddi bir süre boyunca takılabilmesidir. Takılmadığı takdirde olumsuz sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Gün içerisinde ortalama olarak minimum 12-15 saat gibi plakların kullanılması gerekir. Uzun süre takılması ile birlikte plaklar dişlere baskı yapar. Bu baskı ile birlikte dişlerde çarpıklık ortadan kalkar. Eğer diş teli sonrası kullanıyorsanız halihazırda düzelmiş olan dişlerinizin daha düzgün olmasını sağlayabilirsiniz.

Tel sonrasında dişlerin değişmesi, kayması mümkündür. Bu kayma özellikle ağızda diş boşluğu bulunanlarda görülmektedir. Kaymanın önüne geçmek için dişlerin çeneye tam oturması ve kaynaması gerekir. Bu kaynama için plaklar gece uyurken de takılmalı gün içerisinde de uzun süreli kullanılmalıdır.

Diş Teli Çıktıktan Sonra Şeffaf Plak Takılmazsa Ne Olur?

Şeffaf plak uyurken takılır mı, takılmazsa ne olur? Gece eğer plaklarınızı takmazsanız günün büyük bir kısmında plak takmayacak olursunuz. Uzun süreli kullanmanız gereken plakları görece daha az sürede kullanacağınız için problem ortaya çıkacaktır. Gün içerisinde daha az takacağınızdan elde edeceğiniz etkinin süresini uzatmış olursunuz.

seffaf-plak-uyurken-takilir-mi
Şeffaf Plak Uyurken Takılır mı?

Diğer taraftan diş teli çıkardıktan sonra sadece gece değil genel itibari ile takmazsanız durum daha olumsuz ilerleyecektir. Çünkü bu durum neticesinde elde edeceğiniz kalıcılığın önüne geçersiniz. Yıllar içerisinde dişleriniz boşluklara kayarak yine şekil bozukluğuna neden olacaktır. Mümkün mertebe en az 4-6 ay arasında diş plağı kullanmanız gerekir.

Diş Teli Sonrası Plak Kullanımı Nasıl Olmalı?

Diş teli tedavinizden sonra plakları kullanırken belirli aşamalara dikkat etmelisiniz. Sadece şeffaf plak uyurken takılır mı mevzusu değildir. Diğer taraftan olumlu sonuçları en iyi şekilde elde etmek adına şu kullanım noktalarına dikkat etmelisiniz:

  • Plakları gün içerisinde olabildiğince uzun takmalısınız.
  • Gün içerisinde yemek yerken ve içecek tüketirken plakları çıkarmalısınız.
  • Dişleriniz kadar plaklarınızın da hijyenine dikkat etmelisiniz.
  • Özellikle gece uyurken plakları kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • Tedavi sürecinde ve sonrasında mümkün mertebe diş hekimi kontrolü yapmalısınız.

Diş Teli Çıktıktan Sonra Takılan Şeffaf Plak Sararırsa Ne Yapılmalı?

Şeffaf plakların hijyenine dikkat etmezseniz zaman içerisinde sararma ve farklı deformasyonlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğru bir şekilde kullanım sağlamak için şeffaf plak temizliği dikkatli olunması gereken bir alandır. Halbuki bu plakların temizliği için ekstrem bir aşama bulunmamaktadır. Tam tersine oldukça pratik bir şekilde hijyen elde edilir.

Hijyenik bir ortam sağlamak amacıyla plaklarınızı sadece su ile temizlemeniz yeterlidir. Diş macunu dahi kullanmanız gerekmez. Diğer taraftan eğer sararan plaklarınız varsa bunları değiştirebilirsiniz. Değişim için diş hekimi ile iletişime geçmelisiniz. Size imkanlar neticesinde dişlerinizin durumuna göre sıfırdan üretim yapılır.

Ancak bahsedilen bu ikinci üretim sonrası şeffaf plak gece takılır mı, şeffaf plak nasıl temizlenir gibi noktalara dikkat etmelisiniz. Eğer plak ile yemek yerseniz, gerekli temizliği yapmazsanız zaman içerisinde tekrarlanan sorun ile karşı karşıya kalırsınız. Gün içerisinde birkaç aşamaya dikkat ederek ilerlemeniz size yardımcı olacaktır.

Diş Teli Çıktıktan Sonra Takılan Şeffaf Plak Ücretli mi?

seffaf-plak-uyurken-takilir-miEğer diş teliniz çıktıktan sonra bir seferliğine yönelik şeffaf plak aldıysanız bunun için ekstra ücret ödemeniz gerekmez. Tedaviye başlamadan önce uzman tarafından bu fiyatlandırma ve maliyet zaten ücretlendirmeye dahil edilir. Fiyat teklifi de buna bağlı olarak sunulacaktır. Sonrasında ekstra bir ücret talebinde bulunulması söz konusu değildir.

Yalnız burada iki istisnai durum söz konusudur: tedavi planlaması ve ekstra plak üretimi. Tedaviye başlamadan önce diş hekiminizin plak verip vermeyeceğini öğrenmelisiniz. Eğer başta bu tarz bir düşüncesi yoksa ve sonradan sizin talebinize ya da fikir değişimine bağlı oluşturacaksa fiyat hesaplaması yapılacaktır.

Diğer taraftan size verilen şeffaf plak zarar gördüyse ya da değiştirme talebinde bulunduysanız da bu ekstra fiyatlandırmaya girecektir. Çünkü hesapta olmayan bir üretim, malzeme kullanımı ve zaman harcayışı ortaya çıkar. Tek plak olduğu için ciddi bir maliyet yaratmaz fakat ücretsiz de sunulmayacaktır.

Diş Teli mi Şeffaf Plak mı Yorumlar Nasıl?

Hastalar tarafından şeffaf plak uyurken takılır mı, diş teli mi Invisalign mi gibi aratmalar internette yaygın olarak yapılmaktadır. Eğer iki durum karşısında kararsız kalıyorsanız bir karşılaştırma yapmanız gerekecektir. Aksi takdirde karar vermekte zorlanacak oluşacak tedaviyi de ertelemek zorunda kalacaksınız.

seffaf-plak-uyurken-takilir-miDiş teli de şeffaf plak yani İnvisalign tedavisi de ortak bir amaca hizmet eder. Sadece yöntemlerin uygulama şekilleri değişiklik göstermektedir. Genel olarak farkları şu şekildedir:

İnvisalign Diş Teli
Estetik bir görünüme sahiptir, dışarıdan fark edilmez. Şeffaf görünümü sayesinde kaygı yaratmadan tedavi olabilmeniz her yaşta mümkündür. Braket ve tel ile yapıldığından dışarıdan fark edilebilir formu yaygındır. Ancak şeffaf diş telleri ile olası estetik kaygıyı ortadan kaldırabilirsiniz.
Kullanım süresi daha az zamanlıdır. Daha ağır tedavilerde uzun süreli kullanılır.
Hastalar süreç içerisinde kendi plaklarını değiştirir. Hastalar süreç içerisinde randevulara giderek doktor tarafından değişim yapılmasını sağlar.
Daha maliyetli bir yöntemdir. Yaygın olmasından dolayı uygun fiyatlıdır.
Her yaşta bireye uygulanabilmektedir. Özellikle çocuklarda güvenilir kullanım sağlar. Her yaşta uygulanabilmektedir. Ancak çocuklarda yara oluşumu yaratabilir.