Diş eti estetiği yani diğer adıyla pembe estetik, diş etlerinde oluşan çekilme veya bozuklukların tedavisidir. İdeal diş eti renginin ve boyunun aynı oranda tutulmasıdır. Estetik gülüş açısından tek yolun beyaz dişlerden geçmeyeceği noktasında pembe estetiğin ne kadar işe yarayacağını görebilirsiniz. Bu konuda bilmeniz gerekenler için aşağıya göz atın.
Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?
Diş eti estetiği işleminde muayene sonrası kişiye özel tedavi yolu belirlenir. Hastanın estetik kaygıları ve ağız – diş sağlığının korunması yönünde genel olarak lazer işlemli yöntemlerden yararlanılır. Kişinin ihtiyacına göre kullanılan yöntemler şu şekildedir;
- Rejeneratif: Bu teknik sayesinde zarar gören dokular düzeltilir.
- Gingivektomi: Diş eti büyümesinde tercih edilen yöntemdir.
- Gingivoplasti: Diş etlerinde görülen fazlalıkların alınması yönünde uygulanan tekniktir.
- Kron Boyu Uzatma: Dişlerde ortaya çıkan doku kaybının düzeltilmesini sağlar.
Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Diş eti estetiği diş etlerinin sebep olduğu sorunlardan rahatsızlık duyan herkes için uygundur. Sorunlu diş etleri hem estetik görüntüden hem de sağlık açısından oldukça uzaktır. Peki, hangi durumlarda, kimlere yapılır?
- Diş etleri gereğinden fazla görülen hastalara
- Diş etlerinde çekilme durumunda
- Dişler arasındaki boşluğun fazla olduğu durumlarda
- Diş etlerinde enfeksiyon, iltihap oluşma durumunda
- Diş etlerinin rengi mor, kırmızı olan kişilerde
- Dis eti gülümsemesi bulunan kişilerde
- Diş eti büyümesi durumunda
Diş Eti Estetiği Kimlere Yapılmaz?
Hamilelik dönemine bağlı diş eti sorunlarının giderilmesi pek de uygun olmayacaktır. Çünkü hamilelikte yaşanan hormonal dengesizlikler; diş eti enfeksiyonuna sebep olup, erken doğuma yol açabilir. Bundan dolayı bu döneme diş eti estetiği planınız varsa ertelemelisiniz. Bunun yanında;
- 17 yaş altı için de uygun değildir.
- Diş eti iltihabı olan kişilerde önce bu sorunu kaldırılmalı, sonrasında diş eti estetiği yaptırılmalıdır.
- Ayrıca diş taşı temizliği yaptıracak kişiler de beklemelidir.
Diş Eti Estetiğinin İyileşme Süreci Ne Kadardır?
Diş eti estetiği lokal anestezi altında yapılır. Yani işlem esnasında kesinlikle ağrı ve acı oluşmaz. Uygulama sonrası geçici olarak başlayan ağrılar sonrasında, hekim tarafından verilecek ağrı kesicilerden destek alınmalıdır.
Tedavi aşaması lazer ile yapıldığı için, işlem esnasında kanama olmaz. Bu durum hızlı iyileşme süreci noktasında önemlidir. Ortalama olarak iyileşme dönemi 10 ile 14 gün arasında sürmektedir. Bu sürecin sonunda tam anlamıyla iyileşme sağlanır.
Diş Eti Estetiği Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?
Diş eti estetiği yaptırmanın birçok avantajı bulunur. Diş etinde meydana gelen bozukluk diş yapısını da bozduğu için, bu yönde uygulanacak tedavi ağız ve diş sağlığı konusunda olumlu etki yaratacaktır. Ayrıca;
- Estetik olarak güzel görünümler sağlar.
- Diş eti iltihabının önüne geçilir.
- İdeal diş dizilim yapısı oturur.
- Diş dokuları sağlıklı olur.
- Diş eti kanaması, ağız içi yaraları gibi sorunlar yok olur.
- Diş etine bağlı ağız kokusu ortadan kalkar.
Diş Eti Estetiği Kalıcı mı?
Diş eti estetiği doğru tedavi ile kalıcı sonuçlar ortaya çıkmasında etkilidir. Diş etlerinin ihtiyacına göre uygun tedavi uygulanır. Dolayısıyla hangi tedavi yöntemi uygulanırsa uygulansın diş eti estetiği kalıcı olmaktadır.
Gerekli olan düzenli ağız ve bakım hijyeni noktasındaki tüm koşullar sağlandığında ve iyi bir doktor tercihi ile diş etlerinde yapılacak tüm işlemler kalıcı olmaktadır. Ayrıca bu şekilde olası diş eti hastalıklarının da önüne geçilmiş olunur.
Yüksek teknoloji hizmeti noktasında, çağın modern cihazları ile pembe estetik alanında uzman Yasin Akgül’den bu konuda destek alabilirsiniz.
Diş Eti Estetiği Öncesi ve Sonrası Nasıl Olur?
Diş eti sorunu olan kimseler acilen iyi bir diş hekimi ile irtibata geçmelidir. Diş estetiği öncesi ve sonrası aşamalarına ait tüm bilgilerle nasıl rahat bir tedavi olduğunu göreceksiniz. Pembe estetik öncesi muayene sonrasında hasta için en uygun yol belirlenip, tedaviye başlanır. Kişiye özel uygulanacak tedavi yolları şunlardır;
Rejeneratif Tedavi Seçeneği | Diş eti sorunlarına bağlı zedelenen dokunun yeniden onarılmasını yönelik uygulanan işlemdir. |
Gingivektomi Tedavi Seçeneği | Diş etlerinin büyüyüp dişler arası boşluğun derinleşmesi durumunda uygulanır. |
Gingivoplasti Tedavi Yöntemi | Diş eti asimetri probleminde uygulanan yöntemdir. |
Kron Boyu Uzatma Tedavi Yolu | Kısa dişlerdeki diş etinin kesilmesi ve uzatılmasına yönelik tedaviyi içerir. Böylece diş eti boyları eşit konuma getirilecektir. |
Gummy Smile Tedavi Seçeneği | Gülerken diş etlerinin görünmesi sorununda uygulanır. Yetersiz kalırsa dudaklara da ek işlem yapılarak bu eksiklik tamamlanır. |
Flap Tedavi Yolu | İleri dereceli diş eti sorunlarında uygulanır. Diş eti kanaması, iltihap, renk değişimi vb. |
Küretaj Tedavi Seçeneği | Orta düzeyli diş eti hastalıklarında uygulanır. |
Diş eti operasyonu sonrasında uygulanan anestezi kaynaklı ağrı durumu oluşmaz. Ancak her ihtimale karşı doktor onaylı ağrı kesici ilaçlardan destek alabilirsiniz. İyi bir ağız bakım hijyeni sayesinde 10 ile 14 gün sonrasında tam iyileşme sağlanacaktır.
Diş Eti Estetiği Fiyatları 2023
Gelişen teknolojiye bağlı olarak, her geçen yıl fiyatlarda artış yaşanmaktadır. Pembe estetik fiyatları üstünde etkili olan unsurlara göz atabilirsiniz. Böylece bütçenize en uygun hastane konusunda yardım alabilirsiniz.
- Diş hekimi donanımı
- Uygulanacak tedavi yöntemi
- Malzeme kalitesi
- Ödeme seçeneği
- Teknolojik cihaz kullanımı
- Klinik özellikleri
Sıkça Sorulan Sorular
Pembe estetik son dönemlerde estetik diş hekimliği alanında sıklıkla tercih edilen tedavi yollarından biri olmuştur. Sizler de bu konudaki soru ve cevaplar üzerinden bilgi sahibi olmak için aşağıya göz atın.
1 – Kaç Yaşından Sonra Pembe Estetik Yapılır?
Kesin ve net yaş sınırı belli olmasa da 17 ve 18 yaş sonrası yani vücut gelişiminin tamamlanmasına bağlı olarak pembe estetik yapılabilir.
2 – Diş Eti Ameliyatında Uyutulur mu?
Bölgesel anestezi ile diş bölgesi uyuşturularak yapılan bu işlemde lazer uygulaması olduğu için ağrı ve acı hissi oluşmaz.
3 – Diş Eti Kesimi Kaç Gün Sürer?
Anesteziden sonra diş eti kesimine başlanır. Ortalama 1 – 2 saat içinde işlem halledilir. Kesim işlemi tedavi çeşidine göre lazer, neşter ya da koter ile yapılmaktadır.
4 – Diş Eti Kesimi Zararlı Mıdır?
Doğru yöntem ya da malzemelerle yapılan durumlarda, diş ve diş etlerinde hiçbir zarar meydana gelmez. Ayrıca iyi bir diş hekimi sayesinde gülüş tasarımı anlamında birçok avantaja da sahip olacağınızı unutmayın.